Boli

#longevitate #sex #iubire #stres #boli cardiace

Beneficii aduse de sentimentul de iubire

Sentimentul de iubire aduce trupului, sufletului si spiritului o serie de beneficii pe care niciun medicament nu le poate oferi. Aceasta senzatie iti infrumuseteaza zilele, te face sa te simti mai fericit si, astfel, sa fii mai sanatos.


 Iata care sunt, concret, beneficiile aduse de sentimentul de iubire:


Reduce stresul


Dragostea este o metoda buna de a reduce nivelul ridicat de stres prezent aproape in mod constant in vietile noastre. O relatie pasionala si plina de iubire reduce considerabil energia negativa si te ajuta sa faci fata mai usor situatiilor stresante.


De asemenea, in timpul actelor sexuale se elibereaza in organism hormon (dehidroepiandrosteron) care indeparteaza stresul.


Stimuleaza sanatatea psihica


Dehidroepiandrosteron-ul are de asemenea si efect calmant asupra psihicului. In plus, datorita efectului de calmare, acest hormon imbunatateste activitatea creierului, dar si puterea de memorare.


Are efect anti-cancer


In urma unei cercetari, s-a dovedit ca persoanele casatorite au mai putine celule canceroase in organism , iar cele deja existente sunt mai putin supuse riscului de a fi declansate.  De asemenea, femeile care au suferit de cancer ovarian si care in acelasi timp erau indragostite, au raspuns mult mai bine tratamentului datorita faptului ca acest sentiment stimula productia de globule albe din sange, globule care distrug celulele canceroase.


Reduce durerea


Un alt studiu realizat pe un esantion de 127.000 de adulti a avut ca rezultat faptul ca persoanele casatorite se plang mai rar de dureri de cap si dureri de spate , spre deosebire de persoanele care nu se afla in nicio relatie. Lipsa durerilor pare sa se datoreze nivelului scazut de stres si sentimentului de liniste care este oferit de partener.


Stimuleaza longevitatea


Lipsa unei relatii de iubire este de cele mai multe ori cauza izolarii sociale care creste riscul de deces precoce. Un studiu a confirmat ca oamenii casatoriti traiesc mai mult pentru ca se simt iubiti si pentru ca isi dezvolta relatii sociale .  In acelasi timp, oamenii casatoriti ajung mai rar la medic spre deosebie de cei care nu se afla intr-o relatie sentimentala deoarece cuplurile tind sa aiba mai multa grija reciproca.


Reduce riscul de boli de inima


Anumite studii au demonstrat ca persoanele care isi exprima sentimenele de afectiune catre persoana iubita, au un nivel mai scazut de colesterol, iar sansele ca acestea sa aiba atacuri de cord sau boli cardiovasculare sunt astfel reduse.


Imbunatateste circulatia sanguina


Cand porti o conversatie cu o persoana care o percepi ca fiind atractiva, creierul trimite spre inima impulsuri  ceea ce face ca sangele sa circule mai rapid si mai bine decat in mod normal.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului