Boli

#suc lamaie #epilare cu ceara # piele maronie subrat #bicarbonat sodiu #masca piele

Axile inchise la culoare. Cum scapi rapid de pielea maronie de la subrat?

Culoarea inchisa a pielii axilelor reprezinta unul dintre cosmarurile frumusetii din cauza carora multe femei se jeneaza si evita sa mai iasa in public cu rochii sau topuri fara maneci ori bretele. Inainte de a renunta la ideea de a fi sexy si frumoasa vara aceasta, afla ca exista solutii naturiste, rapide si sigure pentru albirea pielii subratului!

Cauze ale pigmentarii pielii axilelor

Cauzele pentru care pielea de la subrat are o culoare mai inchisa decat restul corpului variaza, in functie de starea de sanatate, produsele cosmetice de ingrijire a pielii sau de metoda aleasa pentru epilare.

Pe de-o parte, pigmentarea pielii axilelor poate aparea din cauza vestimentatiei foarte stramte sau a caldurii excesive, care determina transpiratia abundenta si frictionarea pielii.

Pe de alta parte, exista si boli sau afectiuni care se manifesta, printre altele, prin colorarea pielii subratului, unele dintre acestea fiind dezechilibrele hormonale, infectiile fungice si bacteriene sau diabetul.

Si pilozitatea locala poate determina un aspect mai inchis la culoare al pielii. Chiar daca esti perfect epilata la axile, in cazul in care ai fire de par foarte inchise la culoare si radacini groase, aspectul subsuorii capata un aspect usor maroniu, in contrast cu pielea de pe restul corpului.

Remedii sau solutii pentru decolorarea pielii axilelor maronii

Sucul de lamaie

Sucul de lamaie este cel mai la indemana remediu naturist pentru albirea pielii subratului. Contribuie, printre altele, si la indepartarea mirosului neplacut cauzat de sudoare si la combaterea transpiratiei abundente. Tot ce trebuie sa faci este sa te freci la axile cu suc de lamaie, in fiecare seara, dupa dus sau baie.

Bicarbonatul de sodiu

Pudrarea bicarbonatului de sodiu pe pielea din zona axilelor are un efect de depigmentare rapid si eficient. Pentru a obtine rezultate mai bune, amesteca bicarbonatul cu suc de lamaie, formand astfel un soi de masca pentru subrat. Aplic-o pe piele, seara, inainte de culcare, si vei observa beneficiile nu doar in privinta decolorarii, ci si a indepartarii mirosului neplacut al transpiratiei.

Epilarea cu ceara

Folosirea lamei pentru indepartarea parului nedorit de la axile contribuie la intarirea radacinilor, pigmentarea firelor si la aspectul maroniu al pielii subratului.

Pentru a estompa acest efect inestetic, incearca sa apelezi la epilarea cu ceara sau cu aparatul electric. Orice metoda de epilat care presupune smulgerea firelor din radacina este utila in combaterea pigmentarii axilelor.

Scruburi pentru piele

In conditiile in care si celulele moarte de la suprafata pielii pot fi "vinovate" pentru aspectul maroniu al axilelor, scruburile cosmetice reprezinta una dintre solutiile pentru depigmentare.

Masca pe baza de curcuma, iaurt si lamaie

O alta metoda naturista la care poti apela pentru a reda pielii subratului aspectul placut de altadata este masca preparata din trei ingrediente naturale eficiente in combaterea pigmentarii axilelor.

Amesteca o lingura de praf de curcuma, cu 200 ml iaurt si doua lingurite miere pana cand obtii o pasta. Aplica masca pe axile si maseaza usor zona, apoi las-o sa actioneze aproximativ 20 de minute. Daca ai grija sa repeti acest procedeu in fiecare zi, rezultatele incep sa apara in mai putin de doua saptamani.

Sursa foto: Povoljno.hr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare