Boli

#analgezice #dureri #masaj #otet #migrena

Analgezice naturale din propria casa

Suferi din cauza unei dureri si din pacate in trusa ta farmeceutica de acasa nu se mai gaseste niciun analgezic. Cu siguranta iti doresti sa scapi cat mai rapid de aceasta durere, insa te afli in imposibilitatea de a merge la o farmacie. In astfel de cazuri extreme afla ca poti gasi chiar in propria casa remediul de care ai nevoie pentru a scapa rapid de durerea care nu-ti da pace.

Iata remediile la care poti apela atunci cand nu ai la indemana un analgezic sau chiar in conditiile in care organismul tau nu tolereaza o substanta medicamentoasa, cum se intampla de exemplu in cazul gravidelor:

 

Gheata

 

  • Crampe musculare . Pune cateva cubulete de gheata intr-un prosop si mentine aceasta compresa timp de 20 de minute pe locul dureros.
  • Arsuri ale pielii. Se poate aplica gheata daca este vorba doar de o simpla inrosire a pielii si nu in cazul unei arsuri grave. Gheata are efectul de a bloca receptorii durerii.

 

Hrean

 

  • Dureri de spate . Foarte multe persoane care sufera de dureri de spate incearca sa gaseasca o solutie cat mai eficienta pentru a scapa de una dintre bolile omului contemporan: durerile de spate. Cataplasmele cu hrean sunt o varianta simpla dar eficienta, indicata in special persoanelor care nu vor sa apeleze la un tratament medicamentos.

 

Masaj

 

  • Intinderi musculare. Prin stimularea sistemului limfatic, masajul imprastie tensiunea nervoasa, destinde tesuturile si elibereaza endorfina (cunoscut sub numele de hormonul fericirii). Efectueaza cateva miscari de masaj de intindere asupra muschiului sensibil dupa care exercita o presiune usoara asupra zonei afectate.
  • Migrena. Fa o serie de 5-10 presiuni de cateva secunde la nivelul umerilor, la baza gatului, apoi continua masajul la nivelul fetei, presand usor intre sprancene si in zona tamplelor. Rezultatele rapide nu vor intarzia sa apara in scurt timp.
  • Dureri de picioare. Daca iti simti talpile ca iti ard de durere, maseaza scobitura piciorului exercitand o presiune cu degetul aratator. Urca usor catre degete prin miscari de presiune asupra pielii.

Apeleaza la servicii de masaj profesionist, folosind www.cautmasaj.ro.

 

Chimen si coriandru

 

  • Dureri de stomac . Aceste plante terapeutice te scapa imediat de balonare, greata si durere hepatica. La sfarsitul fiecarei mese, bea o infuzie de chimen si coriandru, pana la disparitia simptomelor.

 

Musetel

 

  • Dureri de stomac. Calmant si anti-inflamator , ceaiul de musetel este recomandat in caz de arsuri gastrice, balonare, spasme digestive si flatulenta.

 

Grasimi (unt, ulei)

 

  • Arsuri ale pielii (basici, coaja, chiar sangerare). Alimentele bogate in grasimi au rolul de a impiedica tesuturile pielii sa se usuce si sa se crape. Atentie insa, nu sunt indicate in caz de arsuri foarte grave pentru a evita riscul de infectie.

 

Apa calda

 

  • dureri menstruale. Caldura in general este un decontracturant muscular care actioneaza dupa 15 minute de la aplicare, la o temperatura de 45-55°C. Foarte usor de utilizat sunt pernele terapeutice cu apa calda care calmeaza rapid si eficient durerile.

 

Otet

 

  • Durere in gat. Otetul face parte din categoria celor mai vechi alimente si leacuri naturiste. Persoanele care sufera de dureri in gat cauzate de raceala sau gripa pot apela cu succes la gargara cu otet (4 linguri de otet la o cana de apa). Pentru un efect rapid este de preferat sa se utilizeze gargara cu otet inca din faza incipienta a bolii.
  • Migrena. Durerea de cap poate aparea din diverse cauze, insa indiferent de motiv poti folosi un tratament simplu: otetul. Frictioneaza-ti tamplele cu putin otet sau bea doua lingurite de otet de mere, diluate intr-un pahar de apa.
  • Arsuri solare. Calmeaza arsurile solare inainte sa devina dureroase cu ajutorul unor cataplasme cu otet. Cele mai eficiente tipuri de otet in acest caz sunt: otetul de trandafiri, otetul de lavanda si otetul de mere.

 

Sursa foto : iazeo.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare