Boli

#impotenta #barbati #sex #alimentatie

Alimente care afecteaza virilitatea barbatilor

Unul dintre motivele pentru care barbatii se confrunta cu problema impotentei si lipsa dorinte sexuale este chiar alimentatia. Mancarurile nesanatoase consumate cu regularitate si in cantitati ridicate pot deveni intr-un timp scurt periculoase pentru o viata sexuala sanatoasa, in ceea ce ii priveste pe barbati.


Iata cateva dintre alimentele incriminate de catre specialisti ca ar putea cauza impotenta sexuala:


Sare


Un aport ridicat de sare ii poate face pe barbati sa isi piarda din dorinta sexuala. Alimentele cu foarte multa sare, cum ar fi muraturile, chipsurile, cat si sarea presarata in exces pe alimente pot provoca ridicarea tensiunii arteriale. Specialistii au descoperit ca exista o relatie stransa intre tensiunea arteriala si nivelul scazut de testosteron , lucru care poate duce la impotenta. In ciuda faptului ca majoritatea oamenilor consuma mai bine de 12 grame de sare pe zi, medicii recomanda barbatilor sa consume maximum 6 grame.


Carne rosie


Carnea de porc, vita sau miel este foarte bogata in colesterol , grasime despre care oamenii de stiinta spus ca afecteaza organele de reproducere si functiile sexuale. Colesterolul rau este grasimea acumulata in interiorul vaselor de sange. Un nivel ridicat de colesterol poate conduce la un flux sangvin deficitar si implicit la o irigare necorespunzatoare a organelor genitale. Din acest motiv, medicii recomanda barbatilor sa manance mai multa carne alba (pui sau peste), iar daca tin neaparat sa manance carne rosie, sa aleaga doar carnea macra, consumata ocazional.


Faina


Consumul unor cantitati mari de produse pe baza de faina pare sa reduca nivelul de zinc din corp, carenta asociata de medicii specialisti cu impotenta. Daca esti mare consumator de produse de panificatie , ar fi bine sa incerci sa le eviti pe cat posibil si sa mananci paine doar atunci cand este strict necesar.


Branza


Branza este un aliment sanatos care aduce un aport mare de calciu si intareste oasele, insa din cauza grasimilor continute poate afecta libidoul. Tocmai de aceea este indicat sa se opteze pentru un tip de branzeturi mai usoara (branza de vaci proaspata, camembertbrie) si sa se evite produsele mai grase (cascavalul, branza topita, branzeturile cu mucegai etc). Branza poate fi consumata in cantitati moderate, insa este recomandat sa nu fie asociata cu laptele sau carnea rosie.


Bere


Desi se stie ca berea se numara printre bauturile favorite ale multor barbati, un studiu britanic a descoperit ca produsul contine un ingredient chimic numit Prenylnaringenin care „atenteaza” la virilitatea acestora. Acest produs are capacitatea de a afecta calitatea spermei, precum si producerea de material seminal.


Alimente prajite


Mancarurile prajite in materii grase (ulei, unt etc) contin grasimi hidrogenate care nu doar ca ii fac pe oameni sa se ingrase mai usor, dar afecteaza intr-un mod grav si viata sexuala. Mai exact, din cauza continutului mare de grasimi si implicit de calorii, consumul de alimente prajite afecteaza erectia prin blocarea tesuturilor care pompeaza sangele in organul genital.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului