Boli

# infectii carne de pui # ocntaminare #carne de pui #infectii

ALARMANT! Carnea de pui provoaca infectii grave in randul femeilor

Carnea de pui, din comert, provoaca infectii grave in cazul a milioane de femei, sustin cercetatorii. Milioane de femei din SUA au dezvoltat infectii urinare in urma consumul de carne de pui infectata cu bacterii rezistente la antibiotice.

 

In ADN-ul puilor de gaina tratati cu antibiotice si oferiti spre consum s-a descoperit prezenta bacteriei Escherichia coli, care a devenit rezistenta la tratamentul cu antibiotice.  

Bacteria care a devenit rezistenta la tratamente se regaseste in carnea de pui si se transmite, in special in cazul femeilor, prin manipularea carnii, contaminarea altor alimente cu bacterii din carnea de pui, sau neprepararea corespunzatoare a puiului.

Conform cercetatorilor, infectiile rezultate sunt greu de tratat. Daca o femeie sufera de o infectie a vezicii urinare care persista, in ciuda tratamentelor obisnuite, atunci acesta poate fi un semn al prezentei in organismul sau a tulpinii rezistente la antibiotice a bacteriei Escherichia coli, bacterie care provine din carnea contaminata.

Cu toate acestea, industria producatoare de carne de pui a atacat rezultatul cercetarilor, sustinand ca bacteria E. coli nu provine din puii hraniti cu antibiotice. In plus, reprezentantii National Chicken Council au declarat ca schimbarile in utilizarea antibioticelor in industria carnii de pui nu sunt asociate cu niciun risc de contaminare a consumatorilor cu temuta Escherichia coli.

Dar intr-un raport prezentat de ABC News, cercetatorii au declarat ca varianta rezistenta la antibiotice a bacteriei Escherichia coli a fost descoperita atat in carnea de pui livrata pentru consum, cat si la pacientii suferinzi de infectii urinare, scrie descopera.ro.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare