Boli

#favio #diabet de tip 2 #glicemie #multivitamine

Afla care sunt cele mai cunoscute mituri despre diabetul de tip 2 si cum poti tine glicemia sub control cu ajutorul multivitaminelor Favio

In ciuda faptului ca diabetul este o boala foarte des intalnita la nivel mondial, foarte putine persoane stiu sa faca diferenta intre informatii adevarate si false atunci cand vine vorba despre aceasta problema de sanatate. De aceea, iti prezentam cateva dintre cele mai cunoscute mituri despre diabet.

1. Fac diabet din cauza dulciurilor - FALS

 

Fiind datorat rezistentei crescute a tesuturilor la insulina si scaderii secretiei de insulina in organism, diabetul de tip 2 nu apare doar din cauza consumului de alimente care contin foarte mult zahar. Aceasta poate fi declansat de o combinatie de factori negativi, cum ar fi lipsa totala a activitatilor sportive, alcoolul, tutunul si nivelul ridicat al colesterolului, precum si de factorii genetici.

 

Asadar, pentru a tine sub control nivelul glicemiei, este nevoie de un stil de viata sanatos, de sport si o dieta adecvata. De asemenea, este important de mentionat ca nutrientii ajuta la echilibrarea metabolismului si intaresc sistemul imunitar. In acest sens, Favio este esential, pentru ca are in componenta 14 vitamine si minerale si este fortificat cu M0N6X, ceea ce il face un supliment alimentar unic, special creat pentru combaterea problemelor asociate diabetului.

2. Daca am diabet nu am voie sa mananc deloc dulciuri - FALS

Asta nu inseamna ca persoanele care sufera de diabet nu se mai pot atinge niciodata de o felie de tort sau de ciocolata, ci ca trebuie sa fie atente la cantitatile pe care le consuma. Atata timp cat produsele sunt alese cu grija, iar portiile sunt mici, este in regula sa mananci un desert de cateva ori pe luna.

3. Daca nu am simptomele diabetului, nu trebuie sa imi fac griji - FALS

Simptomele diabetului sunt: urinarea frecventa, setea continua, senzatia de foame, starea de oboseala accentuata, scaderea brusca in greutate sau vederea incetosata. Cu toate astea, sunt destul de frecvente cazurile in care diabeticii nu stiu ca sufera de aceasta afectiune, pentru ca diabetul poate fi asimptomatic. Cea mai sigura metoda de verificare este o vizita la medicul de familie, unde se fac analizele de sange.

4. Daca ajung la insulina inseamna ca nu am avut grija de organismul meu - FALS

In prima faza, in cazul unei diagnosticari cu diabetul de tip 2, nivelul glucozei din sange poate fi reglat cu ajutorul unor medicamente luate o perioada lunga de timp si a unui regim alimentar personalizat. Daca aceste masuri nu dau rezultate si nu mai sunt eficiente in controlul concentratiei glucozei, atunci este nevoie de injectiile cu insulina.

Intrucat este foarte important de retinut ca organismul are nevoie in fiecare zi de vitamine si nutrienti, Favio este un supliment benefic pentru oricine, pentru ca ajuta la functionarea in conditii normale a glandei tiroide, la reglarea nivelului de glicemie, la coagularea sangelui, reduce senzatia de oboseala sau epuizare, creste nivelul energiei si mentine frumusetea pielii si a unghiilor.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare