Boli

#consultatie #laser #motive #dentist #preturi #traume

7 motive pentru care eviti sa mergi la dentist

O experienta dureroasa in copilarie, teama de vesti proaste despre sanatatea orala sau frica de durere sunt cateva dintre motivele pentru care anumite persoane refuza sa mearga la medicul stomatolog. Vizitele regulate la dentist reprezinta o componenta-cheie in ceea ce priveste sanatatea dentara a fiecaruia. Iata cateva dintre motivele pentru care oamenii evita sa mearga la dentist.

1 Pretul consultatiei

Preturile ridicate reprezinta un factor major pentru care multe persoane evita sa mearga la control la dentist. Un studiu recent a aratat faptul ca 44% dintre oameni nu fac controale periodice pentru nu au asigurari medicale, iar preturile sunt foarte ridicate. Astfel, atunci cand se hotarasc sa mearga la dentist, o fac doar pentru a-si potoli durerea, nu pentru un tratament complet. Asadar, numarul celor care solicita tratament dentar scade de la an la an, din cauza crizei financiare.

2 Frica de medicul stomatolog

Sunt foarte multe persoane care se tem de medicul dentist. David S. Keen, medic stomatolog la o clinica privata din Beverly Hills, spune ca exista o serie de masuri pe care le poti lua pentru a scapa de aceasta temere. In primul rand, este indicat sa vorbesti cu medicul stomatolog si sa ii povestesti despre problemele tale. Comunicarea este primul pas pentru a rezolva problemele. Medicul te poate ajuta si poate crea o abiamta placuta, cu muzica linistitoare pentru ca tu sa scapi de temeri.

3 Teama de a primi vesti proaste

Multe persoane evita sa mearga la medicul dentist pentru ca se tem de vestile proaste pe care ar putea sa le primeasca in urma controlului. De aceea, refuza sa mearga la controlul periodic si asteapta pana cand durerea ii impiedica sa isi mai desfasoare activitatile zilnice.

4 Teama de durere

Oamenii se gandesc ca, daca vor merge la dentist, tratamentul va fi unul dureros ce implica anumite instrumente infricosatoare. Insa, medicina a progresat foarte mult si acum exista aparate profesionale, inclusiv laserul stomatologic, care nu provoaca suferinta sau disconfort pacientului.

5 Traume din copilarie

Chiar si cele mai avansate tehnici dentare nu pot sterge amintirile neplacute de la vizitele la dentist din ultimii ani. Multi oameni se tem de dentist, deoarece in copilarie li s-a spus ca nu trebuie sa se teama, ceea ce a dus la instalarea fricii, care s-a mentinut de-a lungul timpului. Daca prima vizita la dentist a fost una dureroasa, amintirea acelei zile ii impiedica pe pacienti sa faca mai multe controale periodice.

6 Programul prea incarcat

Uneori, oamenii au prea multe lucruri de facut si nu mai au timp sa ajunga si la dentist sau sunt prea lenesi pentru a merge la medicul stomatolog. In acest caz, este nevoie de un program bine stabilit, in care vizitele la dentist sa fie la fel de importante ca si restul atributiilor zilnice.

7 Teama de sfaturile moralizatoare

Nimanui nu ii place sa i se faca morala in ceea ce priveste sanatatea orala. Aceste tipuri de actiuni din partea medicilor sunt contraproductive pentru pacient. Rezultatul nu este cel dorit, pacientul se simte stanjenit si va avea retineri data viitoare cand va fi nevoit sa vina la control.

Sursa foto: yankeedentaldayton.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare