Boli

#stres #calciu #infectii #infarct #antibiotice

7 factori surprinzatori care te predispun oricand la infarct

Infarctul este unul dintre pericolele care-ti pandesc zilnic inima, indiferent de cat de puternica si sanatoasa este aceasta. Factori precum stresul, stilul de viata haotic si sedentarismul cresc semnificativ riscul de atac de cord in orice moment. Insa exista si alti factori de risc, ceva mai neobisnuiti si surprinzatori, care se pare ca slabesc inima si o predispun la infarct miocardic!

1 Calciul

Calciul, unul dintre cele mai importante minerale din corp, pare sa aiba o influenta puternica asupra incidentei infarctului miocardic.

Nu toate sursele de calciu sunt periculoase. Rezultatele unui studiu realizat in 2012 si publicat in revista "Heart" au demonstrat ca doar suplimentele de calciu sunt periculoase pentru sanatatea inimii.

Cercetatorii au facut un experiment pe 23.000 de persoane si au demonstrat ca cele care luau zilnic suplimente de calciu prezentau un risc mai crescut de atac de cord, decat cele care isi procurau mineralul din alimentatie sau alte surse naturale.

2 Infectiile

Si infectiile contribuie la slabirea inimii si la cresterea sanselor de infarct. Chiar si banala raceala sau gripa sunt periculoase pentru sanatatea cardiaca.

Se pare ca persoanele diagnosticate cu gripa sau alte infectii ale tractului respirator prezinta un risc de a face infarct in primele trei zile de la diagnosticare de cinci ori mai mare decat in alte conditii. Explicatia consta in faptul ca infectiile produc un raspuns inflamator in organism, care predispune mai usor inima la atac de cord.

3 Antibioticele

Potrivit medicilor, unele tipuri de antibiotice pun in pericol sanatatea inimii si cresc riscul de infarct miocardic.

Unul dintre antibioticele asupra carora au existat suspiciuni este azitromicina. Cercetatorii au descoperit o crestere a numarului de decese cauzate de infarct in randul pacientilor bolnavi de inima care au luat tratament cu azitromicina.

Chiar daca nu s-a dovedit stiintific ca acest antibiotic ar pune in pericol viata, medicii prefera sa fie precauti si sa ofere pacientilor tratamente alternative mai sigure.

4 Problemele conjugale sau de cuplu

Relatia ta de cuplu este departe de a fi linistita si armonioasa? Este important sa stii ca stresul conjugal dauneaza puternic sanatatii tale. Unul dintre cele mai mari pericole care te paste este atacul de cord. Un studiu realizat de epidemiologii de la Colegiul Universitar din Londra au descoperit ca problemele amoroase din cuplu cresc cu 34% riscul de infarct miocardic.

5 Afectiunile renale

Probabil ca te intrebi ce legatura au rinichii cu inima, nu-i asa? Nu mica le-a fost mirarea cercetatorilor olandezi dim Rotterdam sa descopere ca varstnicii care au probleme cu rinichii, chiar si minore, sunt mai predispusi la infarct decat ceilalti.

Potrivit aceluiasi studiu, pacientii care sufera de afectiuni renale cronice prezinta un risc de doua ori mai mare de infarct decat cei care nu au astfel de diagnostice.

6 Traiul urban

Viata la oras are o multime de efecte nocive asupra sanatatii tale. Dincolo de poluarea inevitabila, stresul din trafic si provocarile la care esti supus zilnic in oras dubleaza riscul de infarct miocardic.

7 Bolile gingivale

Desi sunt usor de tratat si nu sunt considerate boli grave, afectiunile gingivale pot "ataca" inima si se pot dovedi fatale pentru viata ta.

Medicii au descoperit ca bolile gingiilor afecteaza sanatatea inimii si cresc cu 25% riscul de atac de cord.

Sursa foto: //www.mamashealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare