Boli

#sirop #siropuri naturale #sirop de tuse #patlagina #tuse

6 lucruri importante despre siropul de tuse

Siropul de tuse este la prima vedere doar un medicament dulce, pe care il consumam intotdeauna cu placere. Totusi, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Siropul de tuse, ca si alte medicamente, are reactii adverse, mai ales daca este administrat gresit. In plus, siropul de tuse nu poate fi consumat de oricine.


Iata 6 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre siropul de tuse.


Ingrediente


Atunci cand achizitionezi un sirop de tuse fara recomandarea medicului, ar fi bine sa optezi pentru un produs din plante, 100% natural. Indreapta-te catre siropurile de tuse care au la baza ingrediente ca patlagina , muguri de pin, propolis, miere, cimbrisor sau muguri de plop.


Siropurile 100% naturale sunt inofensive si nu au reactii adverse, spre deosebire de alte siropuri, care au in compozitia lor ingrediente care pot provoca alergii.


In plus, siropurile din plante, intaresc sistemul imunitar si sunt utile mai ales in sezonul virozelor.


Ca si ingredient continut de unele siropuri de tuse si de evitat din cauza faptului ca poate provoca aciditate gastrica si reactii alergice la copii este benzoatul de sodiu.


Greseli de administrare


Siropurile de tuse
trebuie sa fie administrate in functie de tipul problemei. In farmacii se gasesc siropuri speciale pentru tratarea tusei uscate, dar si pentru tratarea celei productive. De exemplu, tusea seaca poate fi tratata cu un sirop  care inhiba centrul tusei (codein fosfat), in timp ce tusea productiva poate fi inlaturata de un sirop care favorizeaza expectoratia (de exemplu, siropul de patlagina).


In acelasi timp, siropurile pentru adulti nu se administreaza copiilor, deoarece unele dintre aceste produse pot contine substante contraindicate micutilor.


Supradozajul


Pentru a grabi vindecarea tusei, unele persoane consuma mai mult sirop de tuse decat este recomanda pe prospect. Aceste lucru poate crea neplaceri pacientului, provocandu-i stari de greata si voma.

In plus, depasirea dozei recomandate de sirop de tuse poate duce la aparitia  convulsiilor,  dependenta si stari de somnolenta puternica.


Reactii adverse


Unele siropuri de tuse, chiar si cele pentru copii, au uneori reactii adverse destul de neplacute. Printre acestea se numara: constipatia, greata, voma, somnolenta si oboseala, reactii cutanata alergice etc.


Citeste cu mare atentie prospectul produsului si eventual cere-i medicului sau farmacistei un sirop de tuse care sa nu prezinte reactii adverse.


Alternative naturale


Daca nu ai incredere in siropurile de tuse si vrei sa incerci produse naturale, te poti indrepta catre mierea de albine, sucul de morcovi sau zeama de ceapa. Chiar daca ultima varianta nu este tocmai una placuta, efectele acesteia sunt multumitoare.


Cine nu are voie sa consume sirop de tuse


Persoanele care sufera de diabet, trebuie sa evite sa trateze tusea cu siropuri din comert pentru ca acestea contin cantitati mari de zahar. Acesti pacienti se pot indrepta catre alternativele naturale, adica siropurile preparate in casa, fara adaos de zahar.


De exemplu, taie o ceapa in 4 bucati egale si fierbe-o in 200 ml de apa si consuma sucul cald, de 4 ori pe zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare