Boli

#crestere imunitate #imunitate

5 moduri naturale pentru a-ti creste imunitatea

O raceala se poate instala intr-o clipita. Daca observi in jur ca prietenii, colegii de munca cad unul cate unul prada simptomelor de gripa, nu te teme ca boala va ajunge si la tine. Cea mai buna optiune pentru a te apara sunt obiceiurile simple si sanatoase. Mai jos sunt prezentate 5 modalitati naturale pentru a iti sustine sistemul imunitar.

1. Usturoi

Cel mai probabil te gandesti cum iti vei improspata respiratia dupa ce mananci usturoi. Ceea ce trebuie insa sa stii este ca un consum regulat de usuroi poate contribui la sanatatea ta. Acest aliment stimuleaza sistemul imunitar, dar este si un adjuvant cand vine vorba de bolile de inima.

Ce ai zice asadar ca pestele tau preferat sa il mananci de fiecare data cu mujdei de usturoi sau la micul dejun sa savurezi o portie de paine prajita cu usturoi, mozarella si rosii? Un sos foarte bun care contine usturoi este cel Tzatiki, de origine grecesc acesta contine iaurt, castravete si usturoi.

2. Miere si lamaie

Da, un remediu natural clasic, mierea si lamaia, atat de cunoscute, nu trebuie sa iti lispeasca din casa. Mierea este un antioxidant care actioneaza ca un stimulent natural al imunitatii. Sucul de lamaie este bogat in vitamina C care poate fi utilizata pentru proprietatile sale antioxidante si ca ajutor pentru a preveni raceala obisnuita.

Asadar, in sezonul rece, ceaiul cu miere si lamaie este recomandat. De asemenea, o lingurita de miere dimineata si una seara, va tine departe de tine raceala.

3. Suplimente naturale

Suplimentele naturale completeaza cantitatea de nutrienti necesara in alimentatia zilnica. In zilele noastre stilul de viata agitat, cu mese de pranz peste care se sare sau micul dejun luat pe fuga in drum spre serviciu, cu fructe si legume crescute genetic, aportul de nutrienti necesar nu poate fi asimilat. La acestea se adauga si cresterea nivelului de poluare.

Astfel, completarea dietei cu suplimente naturale va conduce la aportul necesar de nutrienti in organism si la prevenirea racelii.

De asemenea, produsele naturale destinate pentru o imunitate buna sunt diverse, fie ca este vorba de ceaiuri sau multivitamine sub forma de capsule care pe langa nivelul de energie optim asigurat, ofera o buna functionare a sistemului imunitar.

4. Iaurt dimineata

Probioticele aflate in iaurt ajuta la intarirea sistemului imunitar al organismului. De asemenea, iaurtul este bogat in vitamina D, aceasta contribuind la o putere mai mare de aparare a sistemului imunitar. Nu doar iaurtul este bogat in vitamina D, ale alimente sunt laptele, galbenusul de ou, pestele.

Asadar, iaurtul poate deveni preferat la micul dejun. Incearca-l cu cereale, varianta cu miere si nuci sau amesteca iaurt grecesc cu miere si adauga banane si scortisoara. Cu siguranta il vei iubi!

5. Somn bun

Este intr-adevar tentant sa te uiti la serialul tau preferat, un episod si inca unul pana se face aproape ora 2 sau 3 dimineata. Studiile au aratat ca a stea treaz noaptea poate afecta sistemul imunitar, cresc sansele sa iei un virus. Ofera-i corpului o favoare, 7-8 ore de somn pe noapte.

Sursa foto: Хороший Кофе.ru

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului