Boli

#boli sexuale #probleme sexuale #diabet #despresie #libidou scazut #infectii urinare

5 boli care duc la scaderea libidoului

Dorinta sexuala scazuta este o problema care afecteaza, cel putin o data in viata, fiecare persoana. Insa cand devine o obisnuinta, e un semnal serios de alarma, caci la originea lipsei libidoului se poate afla o cauza medicala. Iata ce boli se pot ascunde in spatele acestei probleme:

Depresia

Scaderea libidoului apare frecvent la persoanele afectate de depresie, boala cu care sunt diagosticati, anual, aproximativ 300.000 de romani, potrivit datelor Organizatiei Natiunilor Unite. Afectiunea mai are drept simptome anxietatea, lipsa poftei de mancare si a puterii de concentrare, dar si dureri de cap.

Infectiile urinare

O scadere a dorintei sexuale poate aparea si in cazul infectiilor urinare. Afectiunea poate da simptome neplacute in timpul unei partide de amor, precum usturimea, ceea ce va duce la scaderea dorintei sexuale. Odata ce afectiunea este tratata, apetitul sexual va reveni la normal.

Hipotiroidismul

Si afectiunile glandei tiroide pot duce la scaderea libidoului. Potrivit medicului american Michael Krychman, director al Centrului de Sanatate Sexuala Southern California, citat de health.com, intre 10% si 15% dintre femeile care au venit la consultatii din cauza lipsei libidoului aveau drept cauza probleme ale tiroidei.

Cea mai frecventa afectiune a tiroidei care duce la scaderea apetitului sexual este hipotiroidismul. Problema dispare odata ce pacientul incepe tratamentul.

Artrita

O alta problema de sanatate asociata frecvent cu scaderea libidoului este artrita. Durererile resimtite de bolnavi le afecteaza mult viata intima, ducand la scaderea libidoului. Femeile sunt de doua ori mai predispuse la aceasta afectiune fata de barbati.

Apneea de somn

O alta afectiune care se manifesta prin scaderea apetitului sexual e apneea de somn. Lipsa dorintei sexuale puse pe seama acestei probleme de sanatate este mai frecventa la barbati decat la femei, potrivit unei cercetari a oamenilor de stiinta americani de la Universitatea din Chicago. Acest lucru se intampla pentru ca nivelul testosteronului – principalul hormon masculin- este mai scazut. La femei, tulburarea de somn care duce la scaderea libidoului este insomnia.

Diabetul

Apetitul sexual scazut poate fi un simptom al diabetului, alaturi de oboseala, sete crescuta, dar si crampe musculare. Daca te confrunti cu astfel de simptome, este important sa mergi la un control medical. Boala este cauzata de cresterea nivelului de glucoza din sange si necesita tratament pe toata durata vietii.

Sursa foto:pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare