Boli

#analize sange #mamografie #papanicolau #boli #sanatate #simptome

5 analize pe care orice femeie trebuie sa le faca

Orice persoana ar trebui sa treaca pe la medic macar o data pe an, insa indeosebi femeile ar trebui sa se preocupe de cateva probleme specifice, care nu trebuie amanate si nicidecum ignorate. Studiile arata ca aceste analize preventive scad riscul de deces prematur cu peste 40% si cresc considerabil calitatea vietii. 

1. Analiza sanilor 

Indiferent dacă te supără cu ceva sau nu, sânii trebuie examinați periodic. Dincolo de autoexaminarea bustului, dupa 35 de ani este vital sa faci o ecografie anuala. Dupa 45 de ani, mamografia anuala te poate ajuta sa depistezi la timp probleme grave.

2. Testul Papanicolau 

Vizita la ginecolog nu trebuie niciodata amanata, mai ales dupa ce ti-ai inceput viata sexuala. Indiferent de varsta insa, inclusiv dupa ce ajungi la menopauza sau iti intrerupi viata sexuala, vizita trebuie sa fie anuala. Examenul pelvian si Testul Papanicolau sunt obligatorii pentru depistarea cancerului sau a bolilor cu transmitere sexuala. 

3. Verifica-ti alunitele!

Alunițele trebuie verificate anual, mai ales dacă ne numărăm printre împătimiții orelor petrecute la soare. Cancerul de piele este mult mai des intalnit decat iti imaginezi, iar o vizita regulata te va scuti de astfel de emotii. 

4. Oftalmologia, obligatorie

Chair dacă nu ai probleme deosebite, vizita la oftalmolog poate preveni afecțiuni grave, precum glaucomul, cataracta, care, netratate, duc la orbire. In plus, ochelarii trebuie schimbati periodic, iar daca porti lentile de contact esti predispusa la infectii. 

5. Colesterolul, vesnicul dusman 

 

Grăsimea care se depune pe pereții vaselor de sânge este extrem de periculoasă. Studiile cercetătorilor spun că, în fiecare minut, 2 oameni mor din cauza nivelului crescut al colesterolului care duce la afecțiuni cardiovasculare fatale. Un simplu test de sânge (de altfel inclus in analizele anuale obligatorii) îți poate salva viața.

Foto: Hepta.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare