Boli

#maladii cardiovasculare #calculi renali #beneficii vin #cancer ovarian #boli #vin #alzheimer

4 boli de care te fereste vinul. Iti vine sa crezi?

O vorba inteleapta spune ca vinul dezleaga limbile, fiind bautura ideala la orice petrecere dar si la o masa in familie. Studiile au scos la iveala si alte puteri miraculoase ale acestei licori magice: ne fereste de boli. Iata care sunt afectiunile de care un pahar cu vin baut cu regularitate te pune la adapost.
O vorba inteleapta spune ca vinul dezleaga limbile, fiind bautura ideala la orice petrecere dar si la o masa in familie. Studiile au scos la iveala si alte puteri miraculoase ale acestei licori magice: ne fereste de boli. Iata care sunt afectiunile de care un pahar cu vin baut cu regularitate te pune la adapost.

Cancerul ovarian

Un pahar cu vin rosu consumat zilnic sau regulat este ideal pentru femei, sustin cercetatorii. Asta pentru ca, datorita antioxidantilor continuti de aceasta licoare, este impiedicata formarea celulelor canceroase. O cercetare a aratat ca femeile care au obiceiul sa bea aproximativ 100 de ml de vin, de cateva ori pe saptamana, au un risc mai mic cu 24% de a face o tumora canceroasa la ovare.

Maladia Alzheimer

O cercetare efectuata la Universitatea Wake Forest, din California, SUA, arata ca un consum moderat de vin este benefic si in ceea ce priveste afectiunile creierului. Mai exact, scade riscul de aparitie a bolii Alzheimer.

Cercetarea a avut loc pe un esantion de 3000 de persoane cu varsta de peste 75 de ani. Oamenii s-au aflat sub atenta supraveghere a medicilor si a oamenilor de stiinta timp de sase ani.

La fiecare sase luni, aveau de efectuat o serie de teste medicale. In toata aceasta perioada de sase ani, varstnicii au consumat vin cu moderatie. Oamenii de stiinta au concluzionat ca persoanele care erau obisnuite sa bea cate un pahar-doua de vin pe zi aveau un risc cu 37% mai mic de a dezvolta maladia Alzheimer.

Calculii renali

Vinul rosu este sanatos si pentru rinichi, spune un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Harvard, SUA. La studiu au luat parte peste 80.000 de femei si barbati. Acestia au fost urmariti pe o perioada de doua luni, timp in care au fost impartiti in grupe distincte si li s-a dat sa consume diferite bauturi: ceai, suc de fructe, lapte, apa plata, dar si vin. Concluzia studiului: vinul a fost asociat cu cel mai mic risc de aparitie a calculilor renali.

Maladiile cardiovasculare

Potrivit unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, vinul rosu previne formarea cheagurilor de sange, datorita continutului bogat de resveratrol. Asadar, un pahar de vin baut la pranz sau la masa de seara este ideal pentr sanatatea vaselor de sange. Si o cercetare efectuata acum cativa ani in Israel a aratat ca persoanele care obisnuiesc sa bea un pahar cu vin pe zi au un nivel mai scazut de colesterol rau LDL in organism.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare