Boli

#masurare tensiune arteriala #tensiune arteriala #tensiune

3 greseli de evitat atunci cand masori tensiunea arteriala

Masurarea corecta a tensiunii arteriale este un lucru extrem de important, mai ales pentru pentru persoanele hipertensive, deoarece afiseaza un status corect al tensiunii, intr-un anumit moment.

De aceea, cei ce se vad pusi in situatia de a-si masura zilnic ( sau de 2 ori pe zi ) tensiunea arteriala, trebuie sa stie ca sunt anumite greseli ce pot da peste cap cifrele exacte ale masuratorii.

Pe cele mai frecvente dintre acestea, 3 la numar mai exact, le vei gasi mai jos, pentru a le evita cu prima ocazie. Odata ocolite aceste mici erori, vei putea sti cu certitudine valorile exacte ale tensiunii tale arteriale. Sa incepem:

Miscari in timpul masurarii

Imobilitatea este un lucru vital in procesul de masurare a tensiunii arteriale, pentru ca orice miscare brusca a bratului, poate contribui la afisarea unui rezultat incorect. Asa ca incearca sa ramai nemiscat atunci cand iti masori tensiunea arteriala.

De asemenea, discutiile in acest timp nu sunt recomandate, deoarece chiar si o simpla miscare a maxilarului, poate cauza o cifra departe de realitate, in acel moment. In cazul in care intampini dificultati in a masura corect aceasta valoare, cere-i sfatul medicului tau specialist, pentru a afla cum se masoara corect tensiunea arteriala.

Pozitionarea gresita a mansetei

Pozitia perfecta pentru a plasa tensiometrul digital pe brat este la aproximativ 2 centimetri mai sus fata de cot. Pentru a sti ca pozitia este cea corecta, potriveste manseta tensiometrului pe bratul stang, in dreptul inimii.

Manseta nu trebuie sa te stranga, ci trebuie sa fie potrivita pentru dimensiunile bratului tau. Inca un lucru de care sa tii cont, pentru a sti ca ai potrivit corect dispozitivul pe brat: sa lasi manseta tensiometrului slabita astfel incat sa iti intre fara probleme 2 degete intre material si brat.

O pozitie incorecta a mainilor si picioarelor

Nu doar sa ramai nemiscat, in liniste deplina, este suficient pentru a sti ca tensiometrul tau va afisa o valoare buna. Pozitia mainilor si a picioarelor este la fel de importanta, de aceea incerca sa tii picioarele nemiscate, lipite de podea. Nu este recomandata incrucisarea picioarelor, atunci cand iti masori tensiunea arteriala, deoarece exista riscul unei afisari incorecte a valorilor.

Nici bratele nu trebuie ignorate in momentul masurarii, deoarece trebuie sa ramana si ele la fel de ferme, dar relaxate in acelasi timp. Asa cum aminteam si mai sus, secretul consta in pozitionarea bratului pe care atasezi tensiometrul ( preferabil, cel stang ) in dreptul inimii, pentru a fi sigur ca te bucuri de un rezultat real al tensiunii arteriale.

Iata 3 dintre cele mai importante greseli pe care trebuie sa le eviti, atunci cand iti masori tensiunea arteriala. Respecta aceste mici detalii pentru a fi sigur ca afli intotdeauna valoarea corecta. Pentru o masurare mai simpla si mult mai relevanta, poti utiliza cu incredere un tensiometru digital, ce nu doar ca afiseaza mult mai corect valoarea tensiunii arteriale, dar este si mai usor de folosit, iar timpul de afisare este incredibil de mic.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului