Boli

#sala fitness #boli grave #sala sport #boli de piele

3 boli grave de piele pe care le poti lua de la sala de sport

Beneficiile pe care le are mersul constant la sala de sport ar putea fi umbrite de o serie de afectiuni ale pielii cu care te poti alege din acest spatiu public. Astfel, poti pleca acasa cu un trup bine tonifiat, dar si cu virusuri, bacterii sau fungi.

Iata 3 afectiuni ale pielii pe care le poti capata la sala de sport:

Dermatomicoza

Dermatomicoza, cunoscuta si sub denumirea de ringworm, este cauzata de un tip specific de ciuperci care infecteaza pielea.

Dermatomicoza se manifesta sub forma unei pete rotunde, a unui inel rosu, care se descuameaza. E posibil ca eruptia cutanata sa fie insotita de mancarime. Poate aparea oriunde pe corp, insa in mod obisnuit apare pe trunchi, pe bratele superioare si la subsiori.

Boala este extrem de contagioasa, se transmite atunci cand sporii se iau pe piele si au o sansa sa creasca. Mediile umede ajuta ciuperca sa infloreasca. E lesne sa contractezi aceasta ciuperca de la sala de fitness, intrucat sporii sunt transmisi prin transpiratia ramasa pe aparate.

Piciorul atletului

Piciorul atletului este o infectie cutanata superficiala provocata de o ciuperca. Aceasta micoza apare, de regula, la nivelul ultimelor doua spatii interdigitale si care ulterior se poate extinde, afectand toata suprafata talpii. Primul semn este o mancarime aparuta in jurul degetelor. Eruptia are o culoare rosie si uneori poate provoca mici basicute care ulterior se sparg, iar pielea se descuameaza.

Micoza piciorului a devenit o afectiune frecvent intalnita. Orice mediu umed si calduros reprezinta locul ideal de dezvoltare, iar picioarele transpirate sunt un astfel de mediu propice. Se dezvolta inclusiv in dusurile de la salile de sport.

Foliculita

Foliculita este o infectie a foliculului pilos. Fiecare fir de par din organism creste dintr-un mic buzunaras numit folicul. Foliculita poate aparea in orice parte a organismului acoperita de par. Totusi, foliculita apare cel mai frecvent la nivelul fetei, scalpului si zonelor aflate in contact strans cu imbracamintea, cum ar fi coapsele si regiunea inghinala. Afectiunea poate provoca simptome foarte neplacute, precum mancarimi, rani, cicatrici si jena.

Sauna, piscina, mediul umed si cald pot determina conditii favorabile pentru dezvoltarea infectiilor bacteriene. Frictiunea cu hainele, transpiratia excesiva, epilarea si rasul pot determina foliculita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare