Te intalnesti cu ele zi de zi, poate le si consumi, dar te-ai gandit ca unele alimente, aparent inofensive, favorizeaza aparitia cancerului? Iata trei dintre acestea:
1. Sucurile si cancerul
Bauturile carbogazoase mai exact, consumate in cantitati mari (mai mult de 1/zi) pot cauza aparitia cancerului pancreatic, dar si cresc riscul de atac vascular cerebral, arata un studiu Biomarkers si Prevention, citat de csid.ro.
2. Faina alba si cancerul
Este un produs ultraprocesat, iar procesul tehnologic la care este supusa aceasta inainte de a ajunge la raft presupune albirea cu clor gazos. Dincolo de faptul ca faina nu mai are nutrienti, aceasta substanta a fost asociata de autoritatile americane cu cresterea riscului de cancer si, mai evident, a diabetului.
3. Popcorn la microunde si cancerul
Este usor de facut si gustos, dar foarte periculos pentru sanatate. Produsul contine ulei de soia nehidrogenat, precum si alte grasimi trans, periculoase si toxice pentru organism. Studii independente efectuate in SUA au gasit o legatura intre aditivii numerosi din popcorn si tumorile canceroase, asa ca mai bine il evitati pe viitor.
Foto: hepta.ro